Massief Houten Grill Plafondsysteem van Hunter Douglas voldoet aan de gestelde brandstabiliteitseis van 30 minuten

 

 • Massief-Houten-Grill-Plafondsysteem-

  Massief-Houten-Grill-Plafondsysteem-

 • Massief-Houten-Grill-Plafondsysteem-

  Massief-Houten-Grill-Plafondsysteem-

 • Massief-Houten-Grill-Plafondsysteem-

  Massief-Houten-Grill-Plafondsysteem-

  Massief Houten Grill Plafondsysteem

  Het gecertificeerde brandstabiele plafond bestaat uit massief houten panelen die onderling gefixeerd worden door stalen PVC deuvels. De grill plafonds hebben een open karakter waardoor deze plafonds zeer geschikt zijn voor akoestische ruimten. Door een ruime keuze aan houtsoorten, afwerkingen en vrijheid in maatvoering zijn er tal van mogelijkheden voor de uitstraling van uw plafond. Daarnaast voldoet het plafond aan de gestelde eisen op gebied van brandstabiliteit.

  Hunter Douglas maakt voor zijn plafondsystemen van massief hout enkel gebruik van het beste hout. Daarnaast kunnen architecten en aannemers rekenen op een optimale ondersteuning bij het ontwerp. Hout zorgt immers niet alleen voor een natuurlijke en warme uitstraling maar is daarnaast erg duurzaam en heeft een minimale milieubelasting.

  Brandstabiliteit

  Omdat de keuze voor hout extra aandacht vraagt voor brandveiligheid, ontwikkelde Hunter Douglas een unieke draagstructuur en brandstabiele samenstelling voor deze innovatieve plafondoplossing. De hoge performantie op gebied van brandstabiliteit is ook bewezen tijdens een succesvolle brandtest van het onafhankelijk instituut WarringtonFireGent (WRFGENT) .

  Het Massief Houten Grill plafondsysteem werd succesvol getest door WRFGENT op gebied van brandstabiliteit. Voor de test werden houten panelen van 20 mm dik en 50 mm hoog met een voeg van 28 mm gemonteerd op een dubbele draagstructuur van primaire en secundaire dragers en blootgesteld aan een temperatuur van 600 à 800 graden opgewekt door branders. Het Massief Houten Grill plafondsysteem doorstond de test succesvol en beantwoordt aan de standaard Europese brandveiligheidsnorm EN13964 en de brandstabiliteitseis van 30 minuten volgens NBN 713.020.

  Contactgegevens

  Voor meer informatie m.b.t. het Massief Houten Grill Plafondsysteem, de brandtesten hiervan of overige plafondoplossingen kunt u contact opnemen met

  • Hunter Douglas Belgium nv/sa:
  • +32 (0) 9340 4466
  • Dijkstraat 26
  • 9160 Lokeren

  Meer info...

  HunterDouglas logo

  Tags: Hout