Dewaele Houtskeletbouw kiest voluit voor de troeven van LVL

Pin It

 • dewaele-01
 • dewaele-02
 • dewaele-03

  Dewaele was de eerste systeembouwer die LVL-balken gebruikte voor haar tussenvloeren en dakroosteringen. Voortaan past de specialist in houtskeletbouw LVL-balken ook toe in de houten wanden, waarmee ze haar pioniersrol duidelijk verder zet.

  Stabiliteit en vormvastheid staan centraal

  LVL-balken (Laminated Veneer Lumber) zijn massieve, houten balken die bestaan uit gelamelleerde fineerlagen die zeer stabiel en splijtvast zijn. Ze zijn sterker, rechter en zorgen voor een grote vormvastheid. In de roostering wordt gebruik gemaakt van LVL-Q-balken, waarbij een deel van de vezels in de dwarsrichting loopt. Hierdoor is het houtskelet in elke richting vormvast.

  Hout leeft. Het is een natuurlijk materiaal. Hout kan krimpen en uitzetten onder invloed van de luchtvochtigheid. Door het toepassen van LVL-balken in het volledige houtskelet vertoont de constructie zeer weinig zetting.

  Dewaele Houtskeletbouw investeerde bovendien in een nieuwe productielijn waarmee het tekenbureau de montage van de wanden automatisch aanstuurt, met als resultaat nog meer precisie bij de productie.

  Oog voor kwaliteit

  Interessant voor u als architect is dat LVL-balken niet alleen een pak sterker zijn, ook bieden ze extra duurzaamheid. Waar gebruikelijk voor elementen in massiefhout 50% van een boom werd toegepast, laat deze techniek immers toe om tot 75% te gaan. Resultaat? De bouwheer krijgt nog meer kwaliteit voor dezelfde prijs!

  Meer weten over LVL of onze gebruikte technieken en materialen in houtskeletbouwwoningen? Neem dan zeker contact op met Dewaele Houtskeletbouw via . Wij helpen u graag verder!

  dewaele logo nl

  Tags: Hout