Luchtdicht en koudebrugarm bouwen met Unidek Aero dakelementen

Luchtdicht en koudebrugarm bouwen met Unidek Aero dakelementen
Pin It

beeld: Warmtefoto hellend dak met koudebruggen en luchtlekken

Om aan de steeds strengere EPB-eisen te voldoen, is een goed geïsoleerde gebouwschil gecombineerd met luchtdicht en koudebrugarm bouwen essentieel. Unidek Aero dakelementen, de nieuwe generatie sandwichelementen van Kingspan Unidek, maken dit mogelijk.

Luchtdicht en koudebrugarm

Woningen met een hellend dak scoren bij blowerdoortests in de regel v50 > 2. Met Unidek Aero dakelementen gecombineerd met haar luchtdichte toebehoren én nauwkeurig bouwen zijn echter scores van v50 < 2 te behalen. Alleen dat al kan tot 15 E-punten winst opleveren. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de invloed van koudebruggen. De onderbreking van de isolatielaag door kepers of spanten in een dakconstructie is een grote bron van koudebruggen. Unidek Aero dakelementen hebben daarentegen een doorlopende isolatieschil waardoor deze koudebruggen worden voorkomen.

Hoog isolatierendement met sandwichelementen

Sandwichelementen hebben de eigenschap een hoog isolatierendement te leveren. Het Unidek Aero gamma van Kingspan Unidek biedt diverse varianten met U-waarden tot zelfs 0,11 voor passiefhuis. De binnenafwerking biedt vele mogelijkheden; er kan gekozen worden voor een witte kant-en-klare afwerking of een robuuste gipsvezelplaat om geheel naar eigen smaak af te werken. Unidek Aero dakelementen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, zolang er een geschikte gordingenconstructie aanwezig is.

Bouwen met Unidek Aero dakelementen levert 15 tot 22 E-punten op

kingspan unidek 01 nl lg

KINGSPAN UNIDEK N.V.
Bouwelven 17A
2280 Grobbendonk
Tel: 014/24.70.10

www.kingspanunidek.be

kingspan unidek logo

 

Tags: Daken