Gepixeld appartementencomplex van SeARCH

  • gepixeld-appartement-

    gepixeld-appartement-

  • gepixeld-appartement-

    gepixeld-appartement-

  • gepixeld-appartement-

    gepixeld-appartement-

    De gemeente Amsterdam wil de Zuidas verder ontwikkelen tot een gebied met een aantrekkelijk mix van werken en wonen. 

    Het woongebouw Summertime, ontworpen door architectenbureau SeARCH, draagt daaraan bij in zowel programma als verschijningsvorm.

    Summertime, geschreven door George Gershwin en DuBose Heyward voor de opera Porgy and Bess, schijnt de compositie met het grootste aantal interpretaties te zijn. Summertime is ook de naam van een woongebouw binnen het plan Gershwin op de Amsterdamse Zuidas. Het complex bestaat uit twee blokken met een verscheidenheid aan woningtypes en kleurrijke details.

    Het gebouw biedt in totaal 197 huurwoningen in het middensegment, circa 1.100 m2 commerciële ruimte, een kinderdagverblijf, een ondergrondse parkeergarage en een fietsenstalling. SeARCH heeft bij het ontwerp gestreefd naar een maximaal uitzicht en een zo groot mogelijke afstand tussen de twee blokken, binnen de stedelijke omgeving met hoge dichtheid.

    Appartementen 

    De gebouwdelen lopen taps naar elkaar toe; ze bestaan uit een systeem van gestapelde en ten  opzichte van elkaar verspringende appartementen als driedimensionale ‘pixels’, legt het architectenbureau uit.  De verschoven appartementen zorgen voor een speels aanzicht en een eigen identiteit ten opzichte van de grote gebouwen in de omgeving.

    Vanaf de tender hebben de betrokken partijen – AM, Bouwinvest, SeARCH, BAM Woningbouw en de gemeente Amsterdam – intensief samengewerkt. Daardoor is onder andere een grote variatie in plattegronden tot stand gekomen. Een aantal appartementen is uitgevoerd als loftwoning.

    Invulling aan vragen

    Alle woningen beschikken over een royale buitenruimte, voorzien van fris gekleurde borstweringen. Bewoners en bezoekers bereiken de appartementen via een centrale hal met vides, die zorgen voor ruim binnenvallend daglicht. Een kunstwerk van geglazuurde gevelstenen markeert de centrale entrees.

    Het complex geeft invulling aan de grote vraag naar middeldure huurwoningen in Amsterdam en vormt een aanvulling op het bestaande woningaanbod in het hogere huursegment op de Zuidas. In het ontwerp heeft SeARCH duurzaamheidsmaatregelen meegenomen, zoals groendaken, vogelhuisjes, zonnepanelen en een grijswatercircuit. Daarmee sluit het project aan bij de hoge duurzaamheidsambities van de gemeente Amsterdam, aldus het architectenbureau.

    • Aangemaakt op .

    Adres

    Alsembergsesteenweg 842
    1180 Ukkel (BE)
    Belgium

    Verantwoordelijke uitgever :
    Philippe Maters,

    +32 (0)2 772 40 47
    +32 (0)2 771 98 01 (fax)

    Contact

    Secretariaat : Pascale Cloots

    Advertenties : Bea Buyse

    +32 (0)477 77 93 68

    Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

    Social

    facebook

    pinterest

    Vincent de Puydt


    MediaXel bvba - © 2018