Ole Scheeren transformeert kantoorpand tot luxe woontoren

Pin It

 • ole-scheeren-

  ole-scheeren-

 • ole-scheeren-

  ole-scheeren-

  Naar verwachting wordt eind volgend jaar gestart met de realisatie van een bijna honderd meter hoge woontoren in Frankfurt.

  Het betreft de transformatie van een nogal gesloten kantoorpand uit de jaren zeventig tot een veel transparanter en expressiever vormgegeven woongebouw met 220 woningen. Dat meldt Büro Ole Scheeren, dat verantwoordelijk is voor het ontwerp.

  De Riverpark-toren is het eerste project in Europa dat wordt gerealiseerd van het Berlijnse bureau, dat is opgericht door voormalig OMA-partner Ole Scheeren. De betonconstructie van het bestaande gebouw blijft behouden en er worden horizontale volumes met open gevels in geschoven. Bovenop de toren komen nog eens een aantal volumes, waarin zich de penthouses bevinden.

  De Riverpark-toren moet volgens Riverpark-toren een nieuwe standaard zetten op het gebied van luxe wonen in Duitsland en een tegenwicht bieden aan de zakelijke wolkenkrabbers die het aanzicht van de stad Frankfurt bepalen. Het woningaanbod in de 23 verdiepingen tellende toren loopt uiteen van kleine zakelijke appartementen tot ruime vierkamerwoningen.