MVRDV levert highline van Seoul op

Pin It

 • highline-Seoul-

  highline-Seoul-

 • highline-Seoul-

  highline-Seoul-

  De Engelse praten al jaren over de Garden Bridge, in Seoul weten ze van aanpakken.

  Daar heeft MVRDV een voormalig snelwegviaduct getransformeerd tot een park. Inwoners en bezoekers kunnen over een lengte van 983 meter wandelen langs bomen, planten, winkels en een heus theater. Het ontwerp ‘Seoullo 7017’ is bedoeld als een verzameling van kleine tuinen ieder met een eigen compositie, kleur, geur en identiteit.

  Het park ligt direct naast het Centraal Station van Seoul en zorgt voor een aantrekkelijker, groener centrum. Het Skypark geldt ook als ‘kas’ waarin planten worden gekweekt die worden gebruikt voor stedelijk groen op andere locaties. Momenteel bestaat het park uit 228 lokale plantensoorten, verspreid over 645 potperken. De komende tien jaar komen er 24.000 bomen, struiken en bloemen bij.

  Door de veranderende seizoenen krijgt het park iedere keer een andere uitstraling. In de herfst bijvoorbeeld krijgen de bomen felgekleurde bladeren van de esdoorn. De fruitbomen zorgen in het voorjaar voor een aangenaam, kleurrijk beeld.

  Het park is niet alleen bedoeld om te wandelen. Er zijn ook vijvers, trampolines, horecavoorzieningen, winkels en een theater. Bij deze onderdelen is het groen naar het dak verplaatst. Een rosarium en een magnoliapark maken het park compleet.

  MVRDV won de opdracht in 2015 en heeft het winnende ontwerp uitgewerkt met de Nederlandse landschapsarchitect Ben Kuipers en de lokale bureaus DMP en KECC.