Brouwerij om in te wonen

 • Brouwerij-om-in-te-wonen--

  Brouwerij-om-in-te-wonen--

 • Brouwerij-om-in-te-wonen--

  Brouwerij-om-in-te-wonen--

 • Brouwerij-om-in-te-wonen--

  Brouwerij-om-in-te-wonen--

  De voormalige brouwerij Ardea in Wijnegem is een stuk industrieel erfgoed. Een nieuwe industriële functie was niet mogelijk, daarom wordt het pand omgevormd tot 20 lofts … met behoud van haar erfgoedwaarde.

  De gebouwen van brouwerij Les Brasseries Ardea werden tussen 1920 en 1930 op de site aan de Broekstraat in Wijnegem opgetrokken. Eind jaren 30 ging de brouwerij failliet en werden de gebouwen overgenomen door de firma Peeters-Brems die zich toelegde op de productie van motorolie. Deze activiteit werd een vijftiental jaar geleden stopgezet.

  Participatie

  Na een lange periode van overleg is er een overeenkomst bereikt met de buurtbewoners en wijzen de neuzen in dezelfde richting, wat betreft het inrichten van wooneenheden in de voormalige brouwerij. De werken starten nog vóór het bouwverlof van 2017.

  De schouw als baken

  De geplande wooneenheden omvatten vier penthouses met een daktuin en de mogelijkheid tot het plaatsen van een privézwembad, negen duplex-units met ruime zonneterrassen en zeven lofts met ruime terrassen. De bestaande vrijstaande schouw wordt gerestaureerd en blijft behouden als herinnering aan de vroegere bedrijvigheid.

  Groen

  De natuurrijke omgeving wordt versterkt door de gemeenschappelijke binnentuin die toegang verleent tot de inkomhallen van de woningen. De aanplantingen gebeuren met streekeigen bodembedekkers, bomen, struiken en groenblijvende planten. Ook het achterliggende bos wordt in ere hersteld en verder ontwikkeld in overleg met het Agentschap Natuur en Bos.

  • Aangemaakt op .

  Adres

  Alsembergsesteenweg 842
  1180 Ukkel (BE)
  Belgium

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters,

  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties : Bea Buyse

  +32 (0)477 77 93 68

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social

  facebook

  pinterest

  Vincent de Puydt


  MediaXel bvba - © 2018