Fietsen door de Bomen

Pin It

 • fietsen-door-bomen--

  fietsen-door-bomen--

 • fietsen-door-bomen--

  fietsen-door-bomen--

 • fietsen-door-bomen--

  fietsen-door-bomen--

  De Raad van Bestuur van Toerisme Limburg vzw wees de ontwerpopdracht voor het project 'Fietsen door de Bomen' toe aan architectenbureau De Gregorio & Partners. Met de financiële steun van Toerisme Vlaanderen en de gemeente Hechtel-Eksel realiseert Toerisme Limburg een iconische fietsbrug in het Pijnven (Bosland) in Hechtel-Eksel.

  Meer beleven

  'Fietsen door de Bomen' kadert in onze strategie om een extra belevingslaag op ons fietsroutenetwerk te leggen. Dat doen we met landmarks die een hefboom zijn voor de ontsluiting van landschappen en regio’s. Het succes van 'Fietsen door het Water' bewijst dat die visie werkt", vertellen de initiatiefnemers.

  Wedstrijd

  Zes architectenteams uit België en Nederland namen deel aan de openbare aanbesteding voor 'Fietsen door de Bomen'. Die verliep volgens een onderhandelingsprocedure met bekendmaking. De jury – samengesteld uit experts – koos unaniem voor het ontwerp en de visie van De Gregorio & Partners. Het Limburgse architectenbureau vormt voor dit project een team met Burolandschap en het Ingenieurs- & Studiebureau Peeters.

  Oordeel

  De jury oordeelde dat het project van De Gregorio perfect beantwoordt aan de voorop gestelde gunningscriteria. Zowel op vlak van landschappelijke en ecologische integratie, esthetiek als financiële haalbaarheid.