O’Sea in Oostende

O’Sea in Oostende

Pin It

Op de site van het voormalige Media Center in Oostende begint in februari de bouw van 167 woningen en vijftig assistentiewoningen, meldt De Standaard. Een prestigieus stedelijk ontwikkelingsproject naar een ontwerp van CONIX RDBM Architects.

De ontwikkelaar investeert 30 miljoen euro in de site vlakbij de zee. Daar komen 167 woningen, een crèche, horecazaak en twee kantoren. De woontoren van vijftien verdiepingen, zeven lager dan wat er kan gebouwd worden, met 56 appartementen, is de blikvanger.

De mix van verschillende woontypes is belangrijk, klinkt het. Er komen ook achttien studio's en vijftig assistentiewoningen voor mensen die in meer of mindere mate zorg en extra service nodig hebben.

De verkoop van de appartementen in O'Sea loopt goed. ‘Steeds meer kopen vijftigers een appartement aan zee als tweede verblijf met het oog om er later definitief te wonen. Dat vertaalt zich in hun eisen naar ruime kamers en een betere afwerking. Ze kopen het als buitenverblijf maar denken al aan de toekomst’