banner
 Vaticaan naar Architectuurbiënnale van Venetië

Vaticaan naar Architectuurbiënnale van Venetië

Pin It

Aanwezigheid tijdens Architectuurbiënnale moet bijdragen tot dialoog tussen architectuur en spiritualiteit in verlengde van Laudato Si’.

Het Vaticaan is dit jaar voor het eerst aanwezig tijdens de biënnale voor architectuur in Venetië. De 16e Internationale Biënnale van de Architectuur heeft plaats van 26 mei tot 25 november 2018. De biënnale wordt om de twee jaar georganiseerd, afwisselend met de kunstbiënnale.

Op initiatief van de Pauselijke Raad voor de Cultuur was het Vaticaan in 2013 en 2015 eerder al aanwezig tijdens de Biënnale voor hedendaagse kunst van Venetië. Deze keer presenteren tien architecten van verschillende nationaliteiten op uitnodiging van het Vaticaan hun project in het paviljoen van het Vaticaan op het kleine eiland San Giorgio Maggiore, tegenover het San Marcoplein. De architecten krijgen er de kans om hun ontwerp van een hedendaagse kapel, in duurzaam materiaal, te presenteren. De nadruk ligt zowel op het ontwerp, het constructiemateriaal als de mogelijkheid om deze kapellen later opnieuw te gebruiken, met respect voor hun omliggende natuurlijke omgeving. De inspiratie werd gehaald bij de boskapel uit 1920 van de Zweedse architect Gunnar Asplund, die in de buurt van een begraafplaats in Stockholm werd gebouwd. Het paviljoen wordt begin april 2018 voorgesteld.