Belgische laureaat bij parijse architectuurwedstrijd

Belgische laureaat bij parijse architectuurwedstrijd

Pin It

De internationale wedstrijd ‘Inventons la Métropole du Grand Paris’ gaat op zoek naar projecten die de levenskwaliteit van de inwoners van grootstedelijk Parijs kan verhogen door onbenutte sites te herontwikkelen. De 51 gekozen laureaten werden bekendgemaakt. Dat meldt De Standaard.

Inventons la Métropole du Grand Paris - dat zichzelf omschrijft als de grootste Europese wedstrijd betreffende stadsplanning, stedenbouw en architectuur - werd vorig voorjaar uitgeschreven, als zoektocht naar projecten die het leven in en rond de stad kunnen verbeteren. Concreet gaat het om een vijftigtal sites.

Voor een van deze sites kwam na anderhalf jaar een Belgische kandidaat als winnaar uit de bus: de jury koos voor het project Triango van het Belgische Bopro Sustainable Investments (BSI) voor de site Triangle de Gonesse, een terrein tussen de luchthavens Charles de Gaulle en Le Bourget.

In de wijk worden wonen, werken en vrije tijd gecombineerd. Het idee van de circulaire economie staat centraal en het is de bedoeling dat de milieuvoetafdruk zo klein mogelijk wordt behouden.