Internationale competitie Centre for Music Londen gestart

Internationale competitie Centre for Music Londen gestart

Pin It

Londen ambieert de komst van een inspirerend en vernieuwend Centre for Music, waartoe een internationale ontwerpwedstrijd is uitgeschreven.

Gezocht wordt naar een ontwerpteam voor een inspirerend en vernieuwend gebouw, dat een nieuw baken in de Engelse hoofdstad moet worden.

Het Centre for Music-project staat onder gezamenlijke leiding van het Barbican, London Symphony Orchestra en Guildhall School of Music & Drama. De drie partners hebben de competitie aangekondigd, waarmee ze zoeken naar “internationaal gerenommeerde experts” om plannen te ontwikkelen voor een state-of-the-art gebouw, dat zowel akoestisch als visueel excelleert.

De projectpartners willen voor de ontwikkeling van een schetsontwerp een ontwerpteam samenstellen, bestaande uit een architect, een bouwfysisch ingenieur, een constructief ingenieur, een akoestisch adviseur en een adviesbureau met betrekking tot theaters. Het schetsontwerp moet deel gaan uitmaken van een gedetailleerd businessplan dat in december 2018 aan de City of London Corporation wordt voorgelegd.

Cultuurcluster

Het nieuwe centrum zou een concertzaal van internationale klasse, oefen-, educatieve en digitale ruimtes moeten omvatten, naast uitstekende faciliteiten voor publiek, gebruikers en uitvoerende musici, en belangrijke commerciële gebieden. “Het zou een plaats moeten zijn van gastvrijheid, deelname, ontdekking en onderwijs, geschikt voor het digitale tijdperk”, aldus de partners.

De gewenste locatie voor het gebouw, dat ook visueel een herkenningspunt in Londen moet worden, is de huidige plek van het Museum of London. De City of London Corporation heeft toegezegd deze locatie geschikt te maken, zodra het Museum of London is verhuisd naar zijn nieuwe vestigingsplaats in West Smithfield. Dan wordt de bestaande bouw op de beoogde locatie voor het Centre for Music gesloopt.

Daarmee zou een as ontstaan, die loopt van Tate Modern, via de Millennium Bridge en St. Paul’s naar het nieuwe culturele centrum dat wordt ontwikkeld door de City, het Barbican, London Symphony Orchestra, Guildhall School en Museum of London. Met aanvullend de opening in 2018 van drie nieuwe stations verwachten de partijen voor het gebied 1,5 miljoen bezoekers extra per jaar.

Procedure

De eerste stap is de werving van de architect(en). Geïnteresseerde partijen wordt gevraagd te reageren op een vragenlijst (Selection Questionnaire, SQ). Deze vragenlijst en informatie over het project zijn te verkrijgen op de inkoop-site van City of London Corporation.

De sluitingsdatum voor inzending is 12.00 uur Britse zomertijd op 9 juni 2017. Uit de inzendingen kiest de organisatie maximaal zes bureaus die een Invitation To Tender (ITT) krijgen. Alle inschrijvers die zijn uitgenodigd en hun Response to Brief op juiste wijze afronden, ontvangen een tegemoetkoming in de kosten van £ 10.000,-.

De SQ voor de bouwfysisch ingenieur en constructief ingenieur volgt binnenkort. Voor de adviseurs met betrekking tot akoestiek en theater zal alleen een ITT-proces gelden.

https://www.capitalesourcing.com/web/login.shtml