Stadskantoor Venlo wint Amerikaanse Architectuurprijs

Pin It

 • Stadskantoor-Venlo--

  Stadskantoor-Venlo--

 • Stadskantoor-Venlo--

  Stadskantoor-Venlo--

  Het ontwerp van Kraaijvanger Architects voor het duurzame Stadskantoor Venlo is in de prijzen gevallen bij de Amerikaanse Architizer A+Awards.

  Het stadskantoor is ontwikkeld volgens de Cradle to Cradle-filosofie en ging er in de categorie Beste Overheidsgebouwen met zowel de jury- als de publieksprijs vandoor. De uitreiking van deze architectuur- en designprijs is op 11 mei in New York tijdens de start van de NYCxDesign week.

  Stadskantoor Venlo wint Amerikaanse Architectuurprijs

  Het stadskantoor Venlo is het resultaat van de ambities van de gemeente Venlo om de leidende regio op het gebied van Cradle to Cradle-ontwikkelingen te zijn. Van alle gebruikte materialen en producten in het stadskantoor is het productieproces, het gebruik én toekomstig hergebruik niet schadelijk voor mens en omgeving. Het gebouw draagt met, onder andere, 2000 m² groene gevel zelfs bij aan de gezondheid van de gebruikers, bezoekers en de omgeving. De lucht is aantoonbaar schoner dankzij de honderden planten die fijnstof en stikstofoxides filteren.

  Over de Awards

  De Architzer A+Awards is een jaarlijkse architectuur- en designprijs die een platform wil bieden aan belangwekkende architectuur van over de hele wereld. De jury van de prijs bestaat uit meer dan 400 professionals uit de mode-, design-, tech- en architectuurwereld. In 2016 brachten ruim 400,000 mensen hun stem uit voor de publieksprijs.

  Andere genomineerden in de categorie Institutional-Government & Municipal Buildings waren:

  • Palais de Justice, Béziers, Frankrijk door Ateliers 2/3/4/
  • Public Safety Answering Center II, Bronx County, NY, Verenigde Staten door Skidmore, Owings & Merrill, LLP
  • Criminal Courts for Oral Trials in Pátzcuaro, Michoacán, Mexico door TALLER Mauricio Rocha + Gabriela Carrillo
  • Mercer Island Fire Station 92 in Mercer Island, WA, Verenigde Staten door The Miller Hull Partnership