Hout

EFWEX 2018 (Gent) stelt creativiteit voorop

Pin It

 • efwex-

  efwex-

 • efwex-

  efwex-

 • efwex-

  efwex-

  De enige Belgische vakbeurs in de branche van houten vloeren en ‘aanverwanten’

  Op welk vlak verschilt de deelname aan een vakbeurs van alle andere verkoops- en marketingactiviteiten? Anders geformuleerd: wat is de USP van een vakbeurs? Het is in de marketing mix één van de weinige plekken waar de klant komt aankloppen bij de verkoper en niet andersom. Een goed opgezette vakbeurs is een venster op een bepaald marktsegment. Het is een forum, een ontmoetingsplaats waar vraag en aanbod samenkomen en elkaar ontdekken. Uit de verkennende flirt tussen aanbieder en de potentiële klant kan iets moois groeien.

  Dat laatste werd alvast toegejuicht door standhouders en bezoekers na EFWEX 2016, de tweede editie van het enige tweejaarlijkse treffen van de vloerbranche in België. Wat is bijgebleven bij de exposanten is de kwaliteit van de bezoekers. De bezoekers van hun kant waardeerden de uitstekende dosering in het aanbod. En daarmee staat of valt een goede vakbeurs.

  Onder de exposanten treffen we in de eerste plaats fabrikanten, importeurs, verdelers en groothandels aan uit volgende sectoren: parket, laminaat, vinyl, LVT, kurkvloeren, bamboevloeren, chemie voor vloeren (lijmen, lakken, oliën, onderhoudsproducten…), houten gevelbekleding, houten terrasvloeren en professioneel werkgereedschap voor vloerenplaatsing en schrijnwerkerij en… alle actoren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn bij deze segmenten.

  De beurs vindt opnieuw plaats in Flanders Expo en wel op 14, 15 en 16 maart. Vandaag is 55% van de totale beursvloer ingenomen. De exposanten zijn niet de minste of geringste. Vooraanstaande, zelfs toonaangevende bonzen uit de chemische industrie en uiteraard uit de parketsector tekenen present. Zonder dat de succesfactoren van vorige editie veranderd worden, verschijnt EFWEX 2018 alvast in een nieuw kleedje. Standhouders en bezoekers krijgen op 15 maart alvast een nocturne gepresenteerd met dans en animatie. Een adempauze halverwege de beurs. De centrale bar wordt aangevuld met nog drie bijkomende bars in de hoeken. De catering blijft volstrekt gratis.

  Dat België voor veel internationale ondernemingen een opening betekent naar het grote Europa, zoveel is duidelijk. Centraler in Europa bestaat niet! Dat er grote internationale aandacht aan zowel exposanten- als bezoekerszijde zal zijn, staat vast. Die wetenschap wordt dan ook vanaf december uitgediept in tal van nationale en Europese campagnes.

  De beurs staat in het teken van één van de meest actuele trends in de interieurinrichting:
  “Wedergeboorte van het Eclecticisme in de 21ste eeuw”

  Architectuur en interieurarchitectuur worden steeds sterker gedomineerd door de intense combinatie van verschillende stijlen. Stijlen uit andere sferen, stijlen uit verschillende nationaliteiten, stijlen uit verschillende architectuurperiodes. Combinaties van oud en nieuw, vintage in een hypermoderne omgeving of kubisme in een oud herenhuis… het interieur zit vol verrassende, hybride combinaties.

  www.efwex.be

  efwex logo