• Start
  • Actualiteit
  • Agenda
  • Gastcollege: Raamwerk « Alexander D’Hooghe »
Gastcollege: Raamwerk « Alexander D’Hooghe »

Gastcollege: Raamwerk « Alexander D’Hooghe »

Pin It

Welke agenda maakt vandaag het werk van de architect?

Of welke agenda probeert de architect met zijn werk te maken. Bepaalt de architect de actualiteit (nog) of bepaalt de actualiteit de architect? Op welke maatschappelijke uitdagingen wordt de architect gevraagd een antwoord te formuleren? Of welke behoeften wordt de architect geacht te agenderen?

“Architectuur is te belangrijk om aan architecten alleen over te laten” is één van de betere stellingen van architect en ex-Vlaams Bouwmeester bOb van Reeth. Architectuurwijzer organiseert vier open gastcolleges als een uitnodiging aan alle geïnteresseerden om in dialoog te treden met architecten en stedenbouwkundige ontwerpers uit het werkveld. Er is reflectietijd en ruimte om visies en inzichten te delen, vragen te stellen en mogelijke antwoorden te bespreken.

De open gastcolleges lopen in samenwerking met de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt. Ze vormen een onderdeel van de opleiding Cultuurwetenschappen binnen de master Architectuur. Tim Vekemans, docent Cultuurwetenschappen, is moderator van dienst. De open gastcolleges vinden plaats op verschillende locaties. De voertaal is Engels.