EFWEX 2016

Het is zover!

Hout en… de rest

Een fors toenemende interesse in natuurlijke materialen voor het interieur domineert EFWEX 2016. Hout scoort uitmuntend! Dat vertaalt zich in de groei van houten vloeren, houten terrassen en houten gevelbekleding. Maar ook houtgerelateerde materialen of samenstellingen met hout, zoals laminaat en sommige composieten, zitten in de lift. Ook volstrekt andere vloertechnologieën zoals LVT en PVC of vloeren op rol, zoals klassiek vinyl en linoleum, bieden, naast eindeloze paletten aan decors ook alweer houttekeningen. Doordat de aandacht voor al deze vloerbekledingen op de markt groeit, zal ook de aandacht voor de standhouders op EFWEX 2016 fors toenemen!

Tips voor de bezoekers

Ook een bezoek aan een beurs als professional kan je zelf meer of minder rendabel maken. Het maken van afspraken vooraf met standhouders waarin je geïnteresseerd bent, garandeert een beter management van je tijdsbesteding tijdens het beursbezoek. Je hoeft niet te wachten of enkele keren terug te keren naar een stand. Je wordt verwacht. Het biedt uiteraard ook de mogelijkheid om veel meer standen aan te doen dan wanneer je onvoorbereid aan je ommegang begint. Een gouden tip: leg het ganse parcours af! Het is niet omdat een standhouder op een minder zichtbare plek staat opgesteld, dat hij minder interessant is. Misschien bevindt de door jou gezochte leverancier zich in één van de zijgangen. Mis hen niet! Ook voor de bezoekers is de catering een uitstekend hulpmiddel om contacten intensiever te maken. Het zou gek zijn daarvan geen gebruik te maken, toch?

Tips voor exposanten

Een geslaagde beursdeelname beperkt zich niet alleen tot de aanwezigheid op de beursvloer zelf. De beursdeelname zelf vormen slechts een momentum in een meer uitgebreide communicatiebeweging naar de sector. Beursdeelname speelt zich af voor, tijdens en na de beurs.

Een goede voorbereiding heeft niet alleen betrekking op het inrichten van de stand. De klanten en zeker potentiële klanten komen niet vanzelf naar die stand. Het versturen van uitnodigingen vooraf en het maken van de nodige ‘tamtam’ rond de beursdeelname verdient dan ook aanbeveling. Het vastleggen van afspraken vooraf kan dan weer bijdragen tot een meer rendabele tijdsindeling. Geen overrompelingen maar goed geplande rondleidingen: er zit iets in. Dat je met een checklist beter gewapend bent tegen verrassingen op het moment zelf is ook al lang bewezen. Check op voorhand dat je alle folders en andere (grafische en andere) communicatiemiddelen bij hebt. En dan is er nog iets: bij een goede beursdeelname hoort een solide opleiding van het personeel. Deelnemen aan een beurs is immers een evenement dat afwijkt van de normale, dagdagelijkse werking van het bedrijf en vereist andere acties van de medewerkers dan wat ze gewoon zijn. Een goede briefing kan helpen.

Internationale uitstraling

Dat België voor veel internationale ondernemingen een opening betekent naar het grote Europa, zoveel is duidelijk. Centraler in Europa bestaat niet! Het is precies daarom dat de belangrijkste Europese instellingen en een aantal wereldwijde organisaties zoals de NAVO in België gevestigd zijn. Vier luchthavens waarvan Brussel de voornaamste is. Een ligging en verkeersinfrastructuur die het land een belangrijke transitfunctie hebben bezorgd. En dan zijn er de zeehavens: Antwerpen, de tweede grootste van Europa en Gent-Brugge, een logistiek wonder. Dat er grote internationale

aandacht aan zowel exposanten- als bezoekerszijde zal zijn, staat vast. Uit verschillende testimonials vanwege die exposanten leren we dat velen onder hen al aardig vrede nemen met een grote uitstraling op de Benelux markt, voor velen onder de exposanten een interessante groeimarkt die perfect vanuit dan centraal gelegen België kan bereikt worden.

Anders gezegd: als exposant of bezoeker: wees erbij!

Registreer nu voor een gratis toegangskaart via www.efwex.eu en maak kans op één van de vele prijzen die er te winnen zijn.

EFWEX, 13-15 maart 2016, Flanders Expo, Gent

www.efwex.eu

  • Aangemaakt op .

Adres

Alsembergsesteenweg 842
1180 Ukkel (BE)
Belgium

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters,

+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties : Bea Buyse

+32 (0)477 77 93 68

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social

facebook

pinterest

Vincent de Puydt


MediaXel bvba - © 2018