Kingspan Insulation introduceert de Kooltherm® K108

Kingspan Insulation introduceert de Kooltherm® K108
Pin It

De eerste resolschuim isolatieplaat voor de spouwmuur. Met een lambdawaarde van slechts 0,018 W/m∙K is dit de hoogst thermisch performante spouwplaat beschikbaar op de markt. Hiermee bewijst Kingspan Insulation wederom zijn technologische voorsprong op de isolatiemarkt. Kingspan Kooltherm® K108 is de eerste resolschuim spouwplaat waarmee u vrijheid, ruimte en duurzaamheid in huis haalt.

Ongekende thermische prestaties

Met een lambdawaarde van slechts 0,018 W/m∙K overtreft Kingspan Kooltherm® K108 ruimschoots de traditionele isolatiematerialen.

Vergeleken met conventionele harde platen biedt de Kooltherm® K108 een veel betere thermische prestatie.

Meer ruimte. Meer daglicht. Meer vrijheid.

Om te voldoen aan de vereisten voor thermische isolatie en de huidige regelgeving is de dikte van de isolatiematerialen in de loop der jaren blijven toenemen.

De Kooltherm® K108 plaat minimaliseert dit effect: deze nieuwe plaat is ongeveer 18%* dunner dan de meest gangbare harde isolatieplaten met een gelijke thermische isolatie en zelfs 40% dunner dan minerale wol.

(*in vergelijking met de standaard lambdawaarde van 0,022 W/mK)

Dunnere muren bieden opmerkelijk meer architecturale vrijheid en tegelijk verkleinen ze de insprong van de openingen ten opzichte van de gevelbekleding.

De gevel wordt harmonieuzer en biedt veel meer ruimte voor details.

Conventionele isolatiematerialen die in grote diktes toegepast worden creëren een aanzienlijk verlies aan daglicht binnen het bewoonbare volume en dat geeft de bewoners soms zelfs een opgesloten gevoel.

Dit is te wijten aan de heel diepe dagkanten die het resultaat zijn van de totale dikte (binnenblad + isolatie + luchtspouw + buitenblad) van de buitenmuur.

Het gebruik van Kooltherm® K108 platen verkleint dit effect aanzienlijk.

Micro-geperforeerde composiet aluminiumfolie

De Kooltherm® K108 resolschuim isolatieplaat heeft een micro-geperforeerde composiet aluminium folie (dampopen, reflecterend) aan beide kanten, wat zorgt voor een beter damptransport en het uitsluiten van condensatie.

Over Kingspan Insulation

Bij Kingspan Insulation zijn we van mening dat de status-quo op het vlak van thermische isolatie moet worden doorbroken. We stellen ons niet tevreden met een efficiënte isolatie, maar willen tegelijk ook meer ruimte creëren, zodat de bouw- en vastgoedspecialisten meer waarde kunnen genereren en de bouwkosten kunnen terugschroeven. Wij doorbreken de status-quo door aanzienlijk dunnere producten te bieden dan de klassieke alternatieven. Producten met een hoog thermisch prestatieniveau, die geschikt zijn om gebouwen met lage energiebehoeften te ontwerpen en zo tegemoet te komen aan de grote uitdagingen waar de sector voor staat. Producten waarvan het brandgedrag volgens de meest strikte normen en protocollen werden getest.

Met Kooltherm® bieden we het 1e gamma van resolschuim isolatieplaten op de markt.

Meer info:

www.kingspaninsulation.be