Fossil, de nieuwste kleur van Dekton by Cosentino

 Fossil, de nieuwste kleur van Dekton by Cosentino
Pin It

Dekton, het ultracompacte oppervlak van Cosentino, breidt zijn Natural Collection uit met Fossil: een gloednieuwe kleur geïnspireerd op onze eigen Belgische blauwe hardsteen. Het aderpatroon is uniek, je ontdekt er de fenomenale textuur van de kleinste fossielen in. Back to nature dus met deze robuuste, stoere look in de keuken of badkamer!

Cosentino kiest al langer voluit voor de schoonheid en tijdloosheid van de natuur en brengt nu met Fossil een ode aan de puurste natuursteen. De kleur brengt ons visueel terug naar het begin der tijden, naar moeder natuur, en dat is een onuitputbare inspiratiebron. Fossil laat zich dan ook gemakkelijk toepassen in de meest inspirerende en grensverleggende projecten in interieurdesign en architectuur.

Kleine fossielen

Fossil is een matte, geaderde antracietgrijze steen met een bijzonder aderpatroon: je ontdekt er de textuur van gefossiliseerde organismen in. De nieuwe kleur neemt ons zo echt back to the roots, met een karaktervolle, stoere look als resultaat.

De grilligheid van het aderpatroon geeft elke ruimte een natuurlijke uitstraling en brengt niet enkel schoonheid maar ook karakter in huis. De donkere tint voegt dan weer een luxueuze touch toe aan het geheel en laat zich bovendien perfect combineren met een lichtere vloer of fellere accenten.
Fossil vormt het perfecte keukenwerkblad, maar evengoed leent het zich als muur- of vloerbekleding.

Belgische markt

Hoewel Cosentino een Spaans bedrijf is, is Fossil op vraag van de Belgische markt gecreërd. De kleur is namelijk geïnspireerd op de blauwe hardsteen van eigen bodem, een kalksteen met een blauwgrijze schijn die vooral in valleien in de Ardennen voorkomt.

Allesbestendig

Dekton bestaat uit een verfijnde mix van grondstoffen die ook gebruikt worden in de productie van glas-, porselein- en kwartsoppervlakken. Het materiaal heeft een aantal superieure technische eigenschappen zoals hoge vuur- en hittebestendigheid, vorst- en dooibestendigheid, vlekbestendigheid, krasbestendigheid, UV-bestendigheid, zeer lage waterabsorptie, een goede kleurstabiliteit, …

Kortom: een glas rode wijn of olijfolie morsen, een hete kookpot neerzetten of kindergeknutsel vormen geen enkel probleem!

Subtiel subliem

Ook nieuwe kleur Nayla vult de Dekton Natural Collection aan.

Het is een matte, korrelig witte kleur die ieder interieur een heldere, ruime uitstraling geeft. Het is de ideale kleur voor subtiele projecten vol licht waar esthetische eerlijkheid het vaandel is.

7 x Dekton collecties

Met deze nieuwe varianten bestaat het kleurengamma van Dekton® ondertussen uit meer dan 40 verschillende referenties die zijn ondergebracht in zeven collecties: Solid Collection, Natural Collection, Tech Collection, Wild Collection, XGloss Solid Collection, XGloss Natural Collection en XGloss Basiq Collection. Meer info op www.dekton.com.

Over Grupo Cosentino

Cosentino is een internationaal gericht, toonaangevend bedrijf, dat op verantwoordelijke wijze vernieuwende oppervlakken van topkwaliteit ontwikkelt. Het is 's werelds grootste producent van kwartsoppervlakken en een familiebedrijfsgroep die volledig in Spaanse handen is. Zij spitst zich toe op het ontwerp, de productie en distributie van architectonische en decoratieve oplossingen in natuursteen.

Het bedrijf creëert merken en definieert toonaangevende producten die als doel hebben om vernieuwende en functionele oplossingen aan te dragen voor woningen en openbare ruimtes, met criteria als aandacht voor design, innovatie en respect voor het milieu. Tegenwoordig is het Spaanse bedrijf internationaal aanwezig, met vestigingen in een dertigtal landen.

Meer info op