• Start
  • Actualiteit
  • Video
  • Ar-Tur lanceert crowdfunding voor Kempenatlas

Ar-Tur lanceert crowdfunding voor Kempenatlas

Pin It

Ar-Tur lanceert crowdfunding voor Kempenatlas

Ben jij Kempenaar of Kempenfan? Of heb je interesse in ruimtelijke ontwikkelingen?

Dan heeft Ar-Tur jou nodig om mee de Kempenatlas mogelijk te maken! Om het laatste deel van het benodigde budget bijeen te brengen, lanceren ze een crowdfundingsactie.

De Kempenatlas is een boek én tentoonstelling. De Vlaamse Overheid en de Provincie Antwerpen schaarden zich al achter het project, maar om ook de tentoonstelling volledig te kunnen realiseren, ontbreekt nog 10.000 euro. In de eerste 6 dagen van de crowdfundingsactie is inmiddels 26% van het streefbedrag bijeengebracht.

Het boek

De Kempenatlas toont het geheugen en de toekomst van de Antwerpse Kempen. De atlas bestaat uit drie delen. Een deel met speciaal gemaakte kaarten rond 12 thema’s als bodem, energie, landbouw en wonen. Teksten geschreven door dé experten op de thema’s geven verdere uitleg. In het tweede deel beschrijft Leen Huet twintig plekken in de regio, aangevuld met historische foto's. Een reeks beelden van de architectuurfotograaf Filip Dujardin maakt het boek compleet.

De tentoonstelling

Van 15 september tot en met 19 november 2017 zal de tentoonstelling te zien zijn in de Warande. Hier kan de bezoeker de speciaal gemaakte kaarten bekijken op groot formaat. In het ‘kaartenmakersatelier’ kan ieder zijn eigen visie delen. Kunstenaars Karl Philips, Chloé Dierckx, Sofie Van der Linden en Filip Dujardin ontdekken al wandelend de Kempen. Hun werk toont verborgen zaken zoals vergeten handelsroutes en persoonlijke geschiedenissen.

Tegenprestatie voor jouw bijdrage

Voor jouw bijdrage krijg je natuurlijk ook iets terug. Je bestelt alvast een boek tegen gereduceerd tarief, of een VIP-rondleiding, of een exclusieve fotoprint van Filip Dujardin, … Voor elk wat wils!

Alle informatie over de crowdfundingscampagne vind je hier