Nieuwe Freinetschool in Gent opgeleverd

Pin It

  • nieuwe-freinet-school-gent--

    nieuwe-freinet-school-gent--

  • nieuwe-freinet-school-gent--

    nieuwe-freinet-school-gent--

  • nieuwe-freinet-school-gent--

    nieuwe-freinet-school-gent--

  • nieuwe-freinet-school-gent--

    nieuwe-freinet-school-gent--

  • nieuwe-freinet-school-gent--

    nieuwe-freinet-school-gent--

  • nieuwe-freinet-school-gent--

    nieuwe-freinet-school-gent--

  • nieuwe-freinet-school-gent--

    nieuwe-freinet-school-gent--

  • nieuwe-freinet-school-gent--

    nieuwe-freinet-school-gent--

    Aan de Martelaarslaan in Gent is een nieuw schoolgebouw opgeleverd en in gebruik genomen door de leerlingen. Vijf verschillende scholen op één terrein, het zogenaamde Leerdorp, werden getekend door Stéphane Beel Architects.

    Het compacte nieuwbouwvolume werd zo ingepland dat het open binnengebied gevrijwaard wordt. Een grote uitsnijding van het L-vormig bouwvolume markeert een overdekte inkomzone en een doorgang naar de speelplaats en biedt plaats aan een beschutte fietsstalling. Een tweede strategische uitsnijding in het bouwvolume doet dienst als overdekte speelplaats.

    Driedeling

    De nieuwbouw bestaat uit drie hoofdzones: de refter en een duplex van klassen, de polyvalente zaal en turnzaal en een functionele zone ertussen met centrale inkom, verticale circulatie, sanitair en bergruimtes. De nieuwbouw voorziet in klaslokalen, een labo, techniekklas, ICT-klas, PO-klas, leraarszaal, sportzaal met kleedruimtes, polyvalente zaal en refter met keuken.

    Gemeenschapsgevoel

    Door de doordachte schakeling van verschillende lokalen rondom een centrale gemeenschappelijke ommegang wordt het gemeenschapsgevoel van leerlingen én leerkrachten bevorderd.

    Speciaal Freinet

    De verschillende ruimtes, zoals gang, trap, klas, zaal of dak zijn telkens heel specifiek opgevat maar vormen samen een geheel dat de leerlingen uitnodigt en stimuleert tot creatieve inbreng en zin voor experiment.