Internationale Velux Award 2018

Internationale VELUX Award 2018

Pin It

Architectuurstudenten kunnen zich inschrijven voor de Internationale VELUX Award 2018. Het thema is ‘het daglicht van morgen’.

Om kans te maken op de award moeten studenten laten zien hoe daglicht slimmer te gebruiken is in gebouwen en leefomgevingen.

Daglicht

Architectuurstudenten kunnen kiezen tussen twee categorieën. Daylight in Buildings richt zich op projecten die laten zien hoe daglicht slimmer te benutten is in gebouwen. De categorie Daylight Investigations focust op onderzoek naar cruciale factoren voor de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van gebouwen. Bijvoorbeeld de fysieke eigenschappen van daglicht en nieuwe constructiematerialen.

Inschrijven

De inschrijvingsperiode voor de IVA loopt tot 1 april 2018. Studenten kunnen hun projecten tot 15 juni 2018 indienen. Alle inzendingen worden in juni 2018 beoordeeld door een vakkundige jury van internationaal erkende architecten en bouwkundig experts. Elke deelnemende student moet bij zijn project begeleiding krijgen van een tutor. Bij winst krijgen beiden de award en een prijs.

Internationale Velux Award

De IVA is een tweejaarlijkse award voor de beste concept projecten in de architectuur. Met de award wil VELUX architectuurstudenten laten nadenken over daglicht als belangrijkste bron van energie en licht. Maar liefst 4.500 studenten uit meer dan zestig landen deden tot op heden aan de IVA mee. Het overzicht van alle winnaars, meer informatie over de award en uitleg over registratie en deelname is hier te vinden.

http://iva.velux.com/