• Start
  • Actualiteit
  • Agenda
  • Vakmanschap en beleving centraal op interessante vakbeurzen
Vakmanschap en beleving centraal op interessante vakbeurzen

Vakmanschap en beleving centraal op interessante vakbeurzen

Pin It

Het najaar van de Confederatie Bouw staat opnieuw in het teken van de vakbeurzen. Op vrijdag 24 november organiseert ze Belgian Roof Day (dakensector), op dinsdag 28 november Dag van de Afwerking (afwerkingssector) en op vrijdag 1 december de eerste editie van Install Day (installatiesector). De Confederatie Bouw mikt op meer dan 10.000 bezoekers voor alle beurzen samen.

De nadruk ligt opnieuw op de totaalervaring: bezoekers ontdekken nieuwe producten en materialen, maar leggen tegelijk ook nieuwe contacten. Zelden zijn daarbij standhouders en doelpubliek zo op elkaar afgestemd. Traditiegetrouw wordt ook vakmanschap beloond tijdens de wedstrijd voor beste Jonge Dakdekker.

Wat is nieuw?

De Confederatie Bouw organiseert voor de eerste keer Install Day, de vakbeurs voor professionals uit de installatiesector. Ze doet dat samen met de beroepsorganisaties Fedelec en ICS. De beurs komt er omdat de beroepen veranderen en door de nieuwe technologieën steeds meer naar elkaar toe groeien.

 Tijdens Belgian Roof Day wordt er een nieuw kwaliteitslabel voorgesteld, 'Label de qualité Couvreur pour le Patrimoine'. De uitreiking ervan gebeurt door Waals Minister van Erfgoed Collin.

 Op de Dag van de Afwerking is er een volledige afdeling gewijd aan natuursteen, een initiatief van de Confederatie Bouw Natuursteen. U kan er doorlopend live demonstraties en seminaries bijwonen.

 Ook nieuw is de Facial Recognition, een gezichtsherkenning bij de check-in voor Belgian Roof Day. Het betreft hier een absolute primeur. Dit is de eerste Facial Recognition in België en pas de tweede wereldwijd.

Meer info