AR-TUR – KEMPENATLAS

AR-TUR – KEMPENATLAS

Pin It

Het geheugen en de toekomst van een regio.

Deze tentoonstelling-als-atlas doet meer dan je de weg wijzen in de regio. De ruimtelijke uitdagingen spreken ook de verbeelding aan. In het ‘kaartenmakersatelier’ kan je jouw visie kwijt. Verder verdwaal je in de kaarten en laat je je verrassen door de verhalen over 20 bijzondere plekken in de Kempen.

Doorheen dit alles tastten kunstenaars Karl Philips, Chloé Dierckx, Filip Dujardin en Sofie Van der Linden (Artist in Residence) de Kempen al wandelend af. Hun werk brengt veeleer verborgen zaken aan het licht zoals vergeten handelsroutes, persoonlijke geschiedenissen en mentale ruimtes.

De KEMPENATLAS is een boek en tentoonstelling op initiatief van AR-TUR in samenwerking met de Warande, Universiteit Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, uitgeverij Public Space, de cartografen van MUST, auteur Leen Huet en meer dan dertig lokale en academische experten. Verder wordt het project ondersteund door de Vlaamse Overheid, Provincie Antwerpen, Erfgoedcel Noorderkempen en Erfgoedcel k.ERF.

  • Van zaterdag 16 september tot zondag 19 november 2017 in de Expozaal 
  • Cultuurhuis De Warande
  • Warandestraat 42
  • 2300 Turnhout
  • https://centrum.ar-tur.be